GAMA Dünyanın En Uzun Denizaltı Tünelini Çinli Şirketler ile Birlikte Estonya-Finlandiya Arasında İnşa Edecek

Baltık Denizi’nde inşa edilecek, 15 milyar Euro yatırım bedeline sahip, 100 km’lik denizaltı tünelinin yapımı için FinEst Bay Area Development, TouchStone Capital Partners, China Railway International Group ve GAMA arasında, 11 Temmuz 2019’da, Mutabakat Zaptı imzalandı.

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Marmaray Projesi’ni İstanbul’a kazandıran GAMA, bu sefer “FinEst Bay Area Development” projesi kapsamında dünyanın en uzun denizaltı tüneli olması hedeflenen Talin-Helsinki Tüneli’ni Çinli şirket birlikte inşa etmek için Mutabakat Zaptı imzaladı.

Finlandiya ve Estonya Hükümetlerinin yoğun körfez feribot trafiğini rahatlatmak amacıyla destekledikleri 100 km’lik Talin-Helsinki denizaltı tüneli projesinin toplam yatırım bedeli 15 milyar Euro (16,5 milyar ABD Doları) olup Çinli finans şirketi TouchStone Capital Partners ve diğer uluslararası yatırımcılar tarafından fonlanması planlanıyor.

GAMA’nın, ENR sıralamasında ikinci olan China Railway International Group’un ve TouchStone Capital’ın beraber yapacağı tünel projesinin 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor. Proje, karayoluyla 3 buçuk saat, feribotla 2 saatte ulaşımın sağlanabildiği Talin ve Helsinki şehirlerini su altında birleştirerek ulaşımı 20 dakikaya indirecektir.