GAMA, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli için Dünyanın En Büyük Firmalarından Çinli CSCEC ile Mutabakat Zaptı İmzaladı

2023 yılında tamamlanması planlanan Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesinin yatırımı ve yapımı için GAMA Holding, dünyanın en büyük firmalarından Çinli China State Construction Engineering Corporation Limited (CSCEC) ve China Investment & Construction Group Holdings Limited (CICG) firmaları ile 26 Temmuz 2019’da GAMA Holding’de Mutabakat Zaptı imzaladı.

15 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul’da her gün Asya ve Avrupa kıtaları arasında 2 milyon kişi yolculuk yapıyor. Şehrin hızlı gelişmesine paralel olarak bu sayının yakın gelecekte 4 milyona ulaşması öngörülüyor.

T.C. Ulaştırma Bakanlığı bu talebi karşılayabilmek ve ulaşımı sorunsuz kılabilmek için Kuzey Marmara, TEM, D100 otoyollarını birbirine bağlayacak ve metro hattıyla buluşturacak, bütün yollara erişimi sağlayacak Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesinin hayata geçirilmesini hedefliyor.

Çift yönlü karayolunu ve metro hattını boğazın altından bir tünel ile buluşturacak projenin, İstanbul’da ulaşımı rahatlatarak hızlandırması ve günlük kıtalar arası ulaşımı 6,5 milyon kişiye çıkartması öngörülüyor.

Daha önce Marmaray projesini başarıyla hayata geçiren GAMA Holding, CSCEC ve CICG ile imzaladığı anlaşma ile Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesinin yatırımında ve yapımında yer almayı hedefliyor.